KINDER PARADISO TORTA
július 13, 2020
HOZZÁVALÓK:
(PISKÓTA)
- 3 tojás
- 3 ek hideg víz
- 7,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 csapott tk sütőpor
(TÚRÓS KRÉM)
- 250 ml habtejszín
- 500 g áttört túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 120 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag expressz zselatin fix por
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásfehérjéket a három evőkanál hideg vízzel habbá verjük, majd beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is!
2. Beletesszük a három tojássárgáját, beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt, végül a sütőport is belekeverjük!
3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, majd egy 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, beleöntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük!
Közben elkészítjük a krémet!
4. A túrót áttörjük!
5. A habtejszínt habverővel felverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fix port, és tovább verjük.
6. Ha megfelelő állagú, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is! (porcukor, vaníliás cukor, túró, reszelt citromhéj).
7. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a túrós krémmel, majd kb. 3 óra hosszára hűtőbe tesszük!
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral a tetejét!
Jó étvágyat hozzá!
(RECEPT: Gebri-Diószegi Tünde)
Purda Ági
0 Comments