FAHÉJAS-MEGGYES PISKÓTA
szeptember 06, 2020
Gyerekkorom egyik kedvence a meggyes piskóta volt. Egy egyszerű piskóta, benne sok sok meggyel. Egyszerre édes és savanykás, én nagyon szeretem. Ezt a receptet most feltúrbóztam egy kis fahéjjal, de azt elhagyva is tökéletes az ízvilág.
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás (szétválasztva)
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg meggybefőtt
- fahéj + cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat válasszuk szét!
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük keményé habbá, a tojássárgáját pedig a cukorral és a vaníliáscukorral fehéredésig keverjük!
2. A sütőt eközben melegítsük elő 180 fokra!
3. A lisztet szitáljuk egy tálba, majd a sütőport is szitáljuk bele!
4. A tojássárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhez, és szórjuk rá a lisztes keveréket, majd óvatosan keverjük össze és öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe!
5. A meggybefőttet szűrjük le, majd egy tálban a meggyet keverjük össze az ízlés szerint adagolt cukorral és a fahéjjal, majd szórjuk rá a már korábban a tepsibe öntött keverékre!
MI A TÖKÉLETES PISKÓTA TITKA!?
Bevallom őszintén, nekem eddig szinte sose sikerült könnyű, és magas piskótát készítenem, valami miatt mindig alacsony maradt, száraz és ehetetlen.
Az évek alatt nagyon sok praktikát kipróbáltam már, és végül csak megtanultam finom piskótát készíteni.
EZEKET A SZABÁLYOKAT MINDENKÉPPEN TARTSD BE, HA PISKÓTÁT SÜTSZ!
- lehetőleg friss tojásból készítsd
- hideg tojásokat használjunk
- a lisztet, illetve a sütőport szitáljuk bele a tojásokba, semmiképpen se kanalazzuk bele
-
Purda Ági
Bevallom őszintén, nekem eddig szinte sose sikerült könnyű, és magas piskótát készítenem, valami miatt mindig alacsony maradt, száraz és ehetetlen.
Az évek alatt nagyon sok praktikát kipróbáltam már, és végül csak megtanultam finom piskótát készíteni.
EZEKET A SZABÁLYOKAT MINDENKÉPPEN TARTSD BE, HA PISKÓTÁT SÜTSZ!
- lehetőleg friss tojásból készítsd
- hideg tojásokat használjunk
- a lisztet, illetve a sütőport szitáljuk bele a tojásokba, semmiképpen se kanalazzuk bele
-
Purda Ági
0 Comments