KEKSZTEKERCS
május 24, 2020HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek holland kakaópor
- 3 dl tej
- rumaroma
+
- 1 marék aprított dió
- 1 marék mazsola
- kevés kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kekszet darabokra törjük, majd meglocsoljuk a rumaromával és a korábban felforralt tejjel.
2. Rászorjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport, a szobahőmérsékletű margarint is hozzáadjuk, majd egy fakanál segítségével elkezdjük összekavarni őket.
3. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, a kekszes masszát pedig elsimítjuk benne.
Amikor kihűlt, 2-3 óra hosszára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk!
+
Az ínyencebbek mazsolát vagy aprított diót is tehetnek bele, illetve kókuszreszelékben is megforgathatjuk.
Purda Ági
0 Comments