EPRES TIRAMISU TORTA
június 18, 2020HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg eper
- 3 ek kristálycukor
- 50 dkg mascarpone sajt
- 3 dl tejszín
- 4 ek porcukor
- 3 tojássárgája
- 8 g zselatin
- 50 g hideg víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, beletesszük egy lábasba, rászorjuk a kristálycukrot és felforraljuk. Miután levet eresztett, vegyük le a tűzről, szűrjük le és hagyjuk kihűlni!
2. A tojássárgájához adjunk 2 evőkanál porcukrot, vízgőz felett kezdjük el 60-70 fokosra melegíteni, majd tegyük félre, és hagyjuk kihűlni!
3. Közben a zselatint duzzasszuk fel a vízben!
4. Egy 20-22 centis tortakarikát (lehet nagyobb is, de akkor alacsonyabb lesz a tortánk) helyezzünk egy nagyobb tányérra vagy tálra, majd az oldala mentén sorakoztassuk fel a babapiskótákat! Helyezzünk az aljára is babapiskótákat, majd kenjük meg az epersziruppal!
5. Verjük fel a tejszínt kemény habbá, majd tegyük félre egy kicsit!
6. A tojássárgáját kezdjük el felverni, majd kanalazzuk hozzá a mascarponét és adjuk hozzá a maradék porcukrot!
7. A megduzzadt zselatint olvasszuk fel, majd csorgassuk bele a tojásos mascarponéba! Alaposan keverjük el, majd a tejszínhabbal lazítsuk a krémet!
8. Legutoljára a rétegezés következik!
Szirupos babapiskóta, krém, eperdarabok, szirupos babapiskóta, krém és eperdarabok. A lényeg, hogy úgy rétegezzük, hogy legfelülre a krém kerüljön!
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és friss eperdarabokkal tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
A receptért hálás köszönet Nagy-Pojdin Beáta!
Purda Ági
0 Comments