MEGGYES RÁCSOS
július 06, 2020
HOZZÁVALÓK:
TÉSZTA
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 db egész tojás + 1 tojássárgája a lekenéshez
- 10 dkg porcukor
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp vanília aroma
TÖLTELÉK
- 1 kg kimagozott meggy (a friss a legjobb, de lehet fagyasztott, vagy befőtt is)
- 4-5 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojásokkal és a porcukorral jól összegyúrjuk!
2. A tésztát belisztezzük, hogy ne ragadjon, majd két részre osztjuk!
3. Közben elkészítjük a tölteléket is! A kimagozott meggyet megcukrozzuk és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen, utána leszűrjük, ha nincs 3 dl, akkor vízzel kipótoljuk. A levet elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük.
Amikor besűrűsödött elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a meggyet, a fahéjat és a reszelt citromhéjat!
4. A tészta felét kinyújtjuk és a tepsibe terítjük. meghintjük kevés zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a tölteléket.
5. A tészta másik felét is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd berácsozzuk vele a meggy tetejét.
Lekenjük tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!
0 Comments