EPRES TÚRÓTORTA
május 03, 2020
HOZZÁVALÓK:
Piskóta:
- 2 db tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg kristálycukor
- 6-7 eper felkockázva
Krém:
- 35 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 15 g zselatin
A tetejére:
- 25 dkg eper, felkockázva
- 1 csomag piros színű tortazselé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Az elkészült masszát beleöntjük a tortaformába, majd rászórjuk az epret. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
2. Amint kihűlt a piskóta, elkészítjük a krémet: a zselatint kb 70-80 g hideg vízben duzzasszuk fel. Egy kis lábasba öntsük bele a tejet és a cukrot, majd a citrom héját is reszeljük bele.
3. Verjük kemény habbá a tejszínt, a túrót pedig mérjük ki egy nagy tálba.
4. A cukros-citromos tejet kezdjük el forralni, amint felforrt, öntsük bele a megduzzadt zselatint és keverjük egyneművé.
5. A forró folyadékot leszűrjük és a túróhoz adva egynemű masszává turmixoljuk. Ezután óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is.
6. A torta összerakása: helyezzük a piskótát a tortakarikába, majd öntsük rá a túrómousset. Enyhén csapkodjuk az asztalhoz, hogy mindenhova szepen elterüljön. Tegyük hűtőbe 2 órára.
7. Amint megdermedt, borítsuk be a felkockázott eperrel és kanalazzuk rá az utasítás alapján elkészített tortazselét. Éjszakára tegyük hűtőbe.
A receptért hálás köszönet Nagy-Pojdin Beáta!
Purda Ági
0 Comments