EPRES TÚRÓTORTA

május 03, 2020

HOZZÁVALÓK: 
Piskóta: 
- 2 db tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg kristálycukor
- 6-7 eper felkockázva 

Krém: 
- 35 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 15 g zselatin

A tetejére: 
- 25 dkg eper, felkockázva
- 1 csomag piros színű tortazselé

ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Az elkészült masszát beleöntjük a tortaformába, majd rászórjuk az epret. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 
2. Amint kihűlt a piskóta, elkészítjük a krémet: a zselatint kb 70-80 g hideg vízben duzzasszuk fel. Egy kis lábasba öntsük bele a tejet és a cukrot, majd a citrom héját is reszeljük bele. 
3. Verjük kemény habbá a tejszínt, a túrót pedig mérjük ki egy nagy tálba.
4. A cukros-citromos tejet kezdjük el forralni, amint felforrt, öntsük bele a megduzzadt zselatint és keverjük egyneművé. 
5.  A forró folyadékot leszűrjük és a túróhoz adva egynemű masszává turmixoljuk. Ezután óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. 
6. A torta összerakása: helyezzük a piskótát a tortakarikába, majd öntsük rá a túrómousset. Enyhén csapkodjuk az asztalhoz, hogy mindenhova szepen elterüljön. Tegyük hűtőbe 2 órára. 
7. Amint megdermedt, borítsuk be a felkockázott eperrel és kanalazzuk rá az utasítás alapján elkészített tortazselét. Éjszakára tegyük hűtőbe.

A receptért hálás köszönet Nagy-Pojdin Beáta!

Purda Ági

TALÁN EZEK IS TETSZENEK MAJD

0 Comments