BARACKOS CSIRKEMELL
május 16, 2018
- 50 dkg csirkemellfilé
- liszt
- egy konzervdoboz barackbefőtt
- nagy doboz tejföl
- 1 db tojás
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- 1 ek vaj (a hőálló edény kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, pici olajon egy kicsit megpirítjuk őket, majd szorosan egymás mellé a hőálló tálba tesszük.
3. A barackokból cikkeket vágunk és rárakjuk a csirkemellekre.
4. A tejfölbe elkeverjük a tojást, sózzuk borsozzuk és ráöntjük a barackos csirkemellre, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
5. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
0 Comments