BABAKONYHA | RAKOTT KARFIOL
október 10, 2017HOZZÁVALÓK:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 50 g rizs
- 25 dkg darálthús
- 1 kis fej karfiol
- pici só
- pici bors
- 1 nagy doboz tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát felszeleteljük.
2. Készítünk egy pörkölt alapot, a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd óvatosan - levéve a tűzről - pirospaprikát szórunk rá. Amíg ez elkészül, addig kifőzzük a rizst is.
3. Az alapon megfőzzük a darálthúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kifőtt rizst. Alaposan összekeverjük.
4. Közben enyhén sós vízben megfőzöm a karfiolt, de csak addig mig a torzsája éppen meg nem puhul.
5. Miután mindent készre főztünk, jöhet a tálba helyzés: tejföl - karfiol - darálthúsos rizs - karfiol - tejföl.
CÍMKÉK:
babakonyha,
hozzátáplálás
0 Comments