TÖLTÖTT CUKKINI CSÓNAK
június 25, 2018HOZZÁVALÓK:
- 4 db nagyobb cukkini
- 50 dkg darált sertéslapocka vagy darált pulyka
- 1 nagy doboz tejföl
- ementáli sajt
- 3 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pici olivaolaj
- só
- bors
- pici pirospaprika
- paprikakrém
- egy kevés petrezselyemzöld
1. Egy edényben olajat hevítünk és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikát és paprikakrémet is adunk hozzá. Megpároljuk. Miután elkészült, friss petrezselyemzöldet is rakunk bele. Érdemesebb sósabbra készíteni a húsos tölteléket, ugyanis a cukkini elég ízetlen, és ez ad majd egy kis ízt az egésznek.
3. A cukkiniket megmossuk, ketté vágjuk, kikanalazzuk a magos részt, hogy csónakformát kapjunk. Vagy a cukkiniket sózzuk meg picit, vagy a tejfölbe keverünk majd egy keveset.
4. A cukkiniket ezután meglocsoljuk tejföllel, majd rákanalazzuk a húsos tölteléket, ennek a tetejére megint mehet egy kevés tejföl, majd alaposan megszórjuk a sajttal a tetejét.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
0 Comments