GYÜMÖLCSTORTA, AHOGY ÉN KÉSZÍTEM
június 22, 2018
HOZZÁVALÓK:
TÉSZTA
- 4 db tojás
- 18 dkg kristálycukor (helyettesíthető xilittel vagy eritrittel)
- 8 dkg RAMA sütőmargarin
- fél zacskó sütőpor
- 14 dkg finom búzaliszt
KRÉM
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor
- friss vagy fagyasztott gyümölcs
ZSELÉ
- 1 csomag színtelen vagy piros tortazselépor
- víz
- cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 percig fehéredésig keverem.
2. Az olvasztott margarint belecsorgatom, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadom, majd óvatosan beleforgatom az időközben kemény habbá vert tojás fehérjét is.
3. Egyenletesen egy kikent, belisztezett gyümölcstorta formába simítom, előmelegített sütőben közepes lángon 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, 25-30 percig sütöm.
4. A krém elkészítése a szokásos módon történik, a tejet felmelegítem, hozzáadom a pudingport és a cukrot.
5. Ha elkészült a puding, még melegen a tortalapra simítom, majd rárakom a gyümölcsdarabokat.
6. Dermedni hagyom, majd a zselé papírján található előírás szerint elkészített tortazselével bevonom.
Ha megkocsonyásodott, tejszínhabbal díszítem.
0 Comments