HÁZIAS ALMÁS PITE
január 12, 2020
TÉSZTA
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 db egész tojás
- 10 dkg porcukor
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp vanília aroma
TÖLTELÉK
- 8 db nagyobb alma
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- pár csepp citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojásokkal és a porcukorral jól összegyúrjuk!
2. A tésztát belisztezzük, hogy ne ragadjon, majd két részre osztjuk!
3. Közben egy másik tálba lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd összekeverjük!
4. Az almának nyomkodjuk ki a levét, mert a tésztát eláztatná, majd ízlés szerint ízesítsük egy kis fahéjjal!
5. Az egyik adag tésztát sodrófával nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi aljába (a tepsit ne zsírozzuk ki)! Ezután egyenletesen oszlassuk el rajta az almát, majd fedjük be a másik adag kinyújtott tésztánkkal!
6. Villával szúrkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon, majd előmelegített sütőben (alsó-felső sütési mód), 160 fokon addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz!
Jó étvágyat!
Purda Ági
0 Comments