HÁZIAS ALMÁS PITE

január 12, 2020


HOZZÁVALÓK:
TÉSZTA
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 db egész tojás
- 10 dkg porcukor
- pár csepp vanília aroma 

TÖLTELÉK
- 8 db nagyobb alma
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- pár csepp citromlé 

ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojásokkal és a porcukorral jól összegyúrjuk!
2. A tésztát belisztezzük, hogy ne ragadjon, majd két részre osztjuk!
3. Közben egy másik tálba lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd összekeverjük! 
4. Az almának nyomkodjuk ki a levét, mert a tésztát eláztatná, majd ízlés szerint ízesítsük egy kis fahéjjal! 
5. Az egyik adag tésztát sodrófával nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi aljába (a tepsit ne zsírozzuk ki)! Ezután egyenletesen oszlassuk el rajta az almát, majd fedjük be a másik adag kinyújtott tésztánkkal!
6. Villával szúrkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon, majd előmelegített sütőben (alsó-felső sütési mód), 160 fokon addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz!

Jó étvágyat!

Purda Ági

TALÁN EZEK IS TETSZENEK MAJD

0 Comments