GRÍZES TÉSZTA, A LEGEGYSZERŰBBEN

november 18, 2018


HOZZÁVALÓK:

- 1,5 dl búzadara
- 2 dl víz
- 2 ek olaj
- pici só
- 50 dkg metélt tészta
- baracklekvár (házival a legfinomabb)

ELKÉSZÍTÉS:

1.  A búzadarát a felhevített olajban közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett megpirítom.

2. Félrehúzom, majd felöntöm vízzel, hozzáadom a sót, majd lefedve állni hagyom, hogy a daraszemek megduzzadjanak (vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel).

3. Közben bő, sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, majd a darába forgatom és lekvárral tálalom.


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

TALÁN EZEK IS TETSZENEK MAJD

0 Comments