ÍGY KÉSZÍTS HÓFEHÉR KARÁCSONYFADÍSZT SZÓDABIKARBÓNÁBÓL!
december 16, 2019
Ez a fehér dísz önmagában is nagyon mutatós, de sokféleképpen díszíthető is. Így készítsd el!
HOZZÁVALÓK:
1 bögre = 2 dl (így számolj)
HOZZÁVALÓK:
1 bögre = 2 dl (így számolj)
- 2 bögre (4 dl) szódabikarbóna
- 1 bögre (2 dl) kukorica keményítő
(a sima, keményítő névre hallgató por is általában kukoricakeményítő, nekünk most az a legfontosabb, hogy minél fehérebb legyen.
(a sima, keményítő névre hallgató por is általában kukoricakeményítő, nekünk most az a legfontosabb, hogy minél fehérebb legyen.
- 1+1/4 bögre (2,5 dl) víz
FONTOS, hogy az arányok stimmeljenek!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hozzávalókat öntsd egy lábasba, és kezd el melegíteni.
2. Figyelni kell, mert nagyon hamar el kezd forrni, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
3. Amikor már totál besűrűsödik, és hasonlít egy keményebb krumplipürére, akkor kapard ki egy tányérra, és AZONNAL fedd le valamivel. Teheted zacskóba, dobozba, lefóliázhatod, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni!
FONTOS, hogy rögtön takard le, vagy bugyoláld be, mert pár perc alatt képes megszáradni, és akkor már nem tudsz vele dolgozni mert szétreped!
4. Ha mégis megszáradna a külső réteg, akkor azt vágd le, mielőtt elkezdesz dolgozni a masszával!
5. Ha kihűlt (pár óra hosszát mindenképpen pihentesd), akkor ugyanúgy dolgozunk vele mint pl a mézeskalács tésztájával. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, csak annyi a különbség, hogy ezt nem sütjük ki, hanem megszárítjuk a levegőn.
Ha nem használod fel mindet, akkor tedd a hideg masszát a hűtőbe egy jól záródó zacskóban.
Ezek a díszek önmagukban is csodálatosak, de akár díszíthetjük is őket. Miután kiszaggattuk, nyomhatunk a felületére mintákat (tobozzal, késsel, fésűvel vagy bármivel), és így is nagyon szép hatást érhetünk el a végén. Továbbá színezhetjük és díszíthetjük is őket, bár szerintem így hófehéren a legszebbek!
FONTOS! Miután kiszaggattad a formákat, NE tedd se a sütőbe, se a radiátorra, hanem hagyd megszáradni szobahőmérsékleten. Kell neki vagy 24 óra hossza, mire megszárad, szóval legyél türelmes!
FONTOS, hogy az arányok stimmeljenek!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hozzávalókat öntsd egy lábasba, és kezd el melegíteni.
2. Figyelni kell, mert nagyon hamar el kezd forrni, és folytonos kevergetés mellett addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
3. Amikor már totál besűrűsödik, és hasonlít egy keményebb krumplipürére, akkor kapard ki egy tányérra, és AZONNAL fedd le valamivel. Teheted zacskóba, dobozba, lefóliázhatod, a lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni!
FONTOS, hogy rögtön takard le, vagy bugyoláld be, mert pár perc alatt képes megszáradni, és akkor már nem tudsz vele dolgozni mert szétreped!
4. Ha mégis megszáradna a külső réteg, akkor azt vágd le, mielőtt elkezdesz dolgozni a masszával!
5. Ha kihűlt (pár óra hosszát mindenképpen pihentesd), akkor ugyanúgy dolgozunk vele mint pl a mézeskalács tésztájával. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, csak annyi a különbség, hogy ezt nem sütjük ki, hanem megszárítjuk a levegőn.
Ha nem használod fel mindet, akkor tedd a hideg masszát a hűtőbe egy jól záródó zacskóban.
Ezek a díszek önmagukban is csodálatosak, de akár díszíthetjük is őket. Miután kiszaggattuk, nyomhatunk a felületére mintákat (tobozzal, késsel, fésűvel vagy bármivel), és így is nagyon szép hatást érhetünk el a végén. Továbbá színezhetjük és díszíthetjük is őket, bár szerintem így hófehéren a legszebbek!
FONTOS! Miután kiszaggattad a formákat, NE tedd se a sütőbe, se a radiátorra, hanem hagyd megszáradni szobahőmérsékleten. Kell neki vagy 24 óra hossza, mire megszárad, szóval legyél türelmes!
Bővebb ötletekért és játéktippekért kövessétek az INSTAGRAM oldalunkat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!
Purda Ági
0 Comments