TEPSIS CSIRKE BURGONYA ÉS ZÖLDSÉGÁGYON
június 27, 2018HOZZÁVALÓK:
- 3 db csirke alsó comb
- 3 db csirke felső comb
- 2 kg burgonya
- 5-6 db paprika
- 4-5 db közepes méretű paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vastagabb csík szalonna
- olaj
- sertészsír
- só
- 1 zacskó sült csirke fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A husikat alaposan megmosom, és beszórom a fűszersóval, de nem használom fel az egészet, mert a burgonyákat is ezzel fogom majd besózni.
2. Felszeletelem a zöldségeket (paprika, paradicsom, fokhagyma) majd a burgonyát is kockákra vágom.
3. Egy nagyobb tepsit kevés olajjal kikenek, majd erre jön a paprika, a paradicsom és a fokhagyma, megsózom és rárakom a husit, amit korábban már a fűszersóval besóztam.
4. Ezután a húsok köré szórom a burgonyákat, besózom őket a megmaradt fűszersóval, és a kockákra vágott szalonna és sertés zsír darabokat a krumplik közé helyezem.
5. Egy kevés olajjal még meglocsolom a tetejét (azért, hogy sütés közben ne száradjon ki), majd előmelegített sütőben alufóliával lefedve 180 fokon kb 30-40 percig sütöm, majd leveszem róla a fóliát, és fólia nélkül sütöm még tovább kb 50-60 percig, hogy szépen átsüljön az egész.
0 Comments